תכנון טיפולים קשיח או מבוסס ביצוע בפועל?

כאשר קובעים טיפול חודשי, הכוונה היא פשוטה – לבצע מספר פעולות כל 30 ימים כדי למנוע כשל. כאשר מגיעים לביצוע, המצב מתחיל להסתבך:
מקרה 1: טיפול חודשי – שימון מיסב. מבצעים את הטיפולים ב 31 לינואר, ב 1 לפברואר, ו ב 31 למרץ. לכאורה פעלנו לפי ההנחיות, אבל האם שמרנו על עקרון של הטיפול המונע? ברור שלא. לא רק שהטיפול לא בוצע במשך 60 יום, גם ביצענו טיפול מיותר (בפברואר).
מקרה 2: אותו טיפול, אותו מכלול. מבצעים את הטיפולים ב 31 לינואר, ב 5 למרץ, ו ב 4 לאפריל. מצד אחד, הטיפול בפברואר לא בוצע כלל, אבל מהצד שני, תדירות השימון סבירה – 30 עד 33 ימים. בהתבסס על מצב המכונה, צוות אחזקה יכול אף להגדיל את המרווח בין הטיפולים, מה שיחסוך כסף וזמן השבתה למפעל!
מקרה 3: כיול חודשי (מכשיר מדידה תחת פיקוח חיצוני). כאן אין ברירה – ביצוע הכיול לפי הנהלים לא ניתן לשינוי.
שני הטיפולים צריכים להיות מנוהלים באותה המערכת, עם כללים זהים. בהשוואה בין מקרה 1 ל 2, טיפול המבוסס על תאריך ביצוע בפועל עדיף, אבל במקרה השלישי שיטה זאת אינה מתאימה..
האם יעילות תפעולית חשובה יותר מביורוקרטיה או שגישה מערכתית חשובה מכמה שעות השבתה?
נעריך מאוד את תשובותיכם!

AnyMaint - תוכנת ניהול אחזקה

מאמרים שיכולים לעניין אתכם
  • 01.05.2023
    כל המפעלים המסודרים דומים זה לזה, כל מפעל מבולגן - מבולגן בדרכו שלו
    בניית סדר במפעל ללא תהליכי אחזקה מסודרים זה לא עסק פשוט, אבל עם כלים נכונים והתמדה זה אפשרי
    קרא עוד
  • 06.04.2023
    לוותר על עדכון חלקים במחסן טכני – בלי רגשות אשמה
    במחסני טכניים לרוב חסרות רשימות חלקים מעודכנות. למרות הצורך הברור, שינויים תכופים והיעדר מחסנאי האחראי על אחזקה לא מאפשרים ניהול מסודר של מחסן טכני. אם לא ניתן להציב ניהול המחסן בראש סדר העדיפויות לניהול התחזוקה, עדיף להתמקד במשימות חשובות יותר.
    קרא עוד
  • 06.04.2023
    שיפר מערך אחזקה עם כוח עבודה מחובר (connected workforce)
    כוח עבודה מקושר יכול לשפר את ניהול התחזוקה של הייצור על ידי אופטימיזציה של ביצועי הנכסים, אספקת נתוני תחזוקה מדויקים יותר, שיפור בטיחות העובדים ותאימות, מתן אפשרות להנדסה טובה יותר ואפשרות קבלת החלטות מונעות נתונים. פלטפורמת ניהול תחזוקה AnyMaint מספקת פתרון לחברות לאמץ את עתיד ניהול התחזוקה של הייצור.
    קרא עוד