כל המפעלים המסודרים דומים זה לזה, כל מפעל מבולגן – מבולגן בדרכו שלו

  כך (בערך) מתחיל רומן “אנה קארנינה”, שעל עלילותיו לא נחזור כדי לא להרדים את הקוראים.  מה אנימיינט, תוכנת אחזקה מסוגלת להציע למפעל מסודר די קל לנסח – יותר סדר, בפחות השקעה, אם יותר תוצאות.  אבל האתגר האמיתי שלנו, עם הכי הרבה אכזבות וגם עם הכי הרבה גאווה אחרי שזה מצליח, הם דווקא מפעלים וחברות פחות מסודרים.  בלי תהליכים מסודרים, בלי נהלי אחזקה, לעיטים אפילו בלי רשימת ציוד.

  במפעל המעוניין בקפיצת מדרגה בניהול אחזקה ההתחלה היא קשה.  זה יכול להראות פשוט מבחוץ, הרי משימה כמו בניית של רשימת ציוד אינה מהווה בעיה ניהולית מורכבת.  בפועל משימה שכזאת לעיטים נמרחת למספר חודשים.  בצורה דומה, כל שלב “פשוט” וטבעי בדיונים שלפני תחילת הפרוייקט יכול להתפרס לשבועות רבים ואפילו לבלום את כל התהליך.

  איך מתמודדים מול התקיעות האלה ומעלים תוכנה לאוויר, גורמים לדיווחי תקלות ויישום תוכנית טיפולים?  לא נחשוף הכל, אבל נסתכל על שני עקרונות פשוטים שמנחים אותנו:

  • Gemba – מושג מניהול רזה (Lean manufacturing) המדבר על הליכה במפעל, דיבור עם העובד ברצפת ייצור, ניסיון לראות את התהליך מנקודת מבט שלו.
    דוגמה – אחד מהלקוחות פקפק ביכולת העובדים שלו לתאר את התקלה, וביקש לשלוח למערכת תקלות “ריקות”, ללא תיאור. נראה מוזר ולא נכון, אבל אחרי שיחה עם העובדים והתעמקות בתהליך בנינו סידור מיוחד המאפשר לעשות זאת.  התהליך עובד, ודיווחים הריקים נסגרים בסוף היום עם תיעוד מלא. 
  • הבעיה תמיד אצלינו, ופתרון מהווה הזדמנות עסקית. כאשר לקוח לא מצליח תמיד ניתן לגלגל את הבעיה לפתחו, אבל אם נוקטים בגישה הפוכה ומסתכלים על כל בעיה כהזדמנות לשיפור המוצר, הוא רוכש יכולות על ומשאיר מתחרים רחוק-רחוק. 
     דוגמה – עובד לא זוכר את הסיסמה.  רוב הדיווחים מרצפת ייצור לא עוברים למערכות בגלל שעובד נדרש לבצע יותר מידי פעולות, וכל פעולה יכולה לקטוע את שרשרת הדיווח.
      עובד ייצור צריך לבצע 5 פעולות ברצף כדי לדווח על תקלה במכונה.  אמינות של כל פעולה בערך 80%:
    א) להיזכר שצריך לדווח
    ב)  למצוא מחשב זמין
    ג) לזכור את פרטי משתמש, סיסמה וכו’
    ד) לדעת להגדיר את הבעיה
    ה) הדיווח צריך לעבור לבעל תפקיד נכון
      סיכוי לקבלת דיווח דרך מערכת כזאת הוא 0.8 בדרגה 5, 33%.  כלומר שני דיווחים מתוך שלוש פשוט לא יעברו מהעובד למערכת מידע מפעלית בגלל בעיות תפעוליות, לא קשורות לכאורה לתוכנה.  קיבלנו את האחריות, ניתחנו את התהליך, חתכנו חלק מהשלבים, העלנו סיכויי הצלחה באחרים ושיפרנו את התוצאה ל 64%.  אותם עובדים, אותן בעיות, פחות מאמץ, יותר דיווחים.

אם נמשיך את לקרוא את “אנה קארנינה” ונגיע לסוף (או לתקציר בויקיפדיה) , נגלה שהגיבורה הראשית אינה יכולה להמשיך עוד בחיים אלו, וגם אין לה איך לשנותם, ומתוך רצון לנקום, היא בוחרת להתאבד ומשליכה את עצמה מתחת לגלגלי רכבת.  אנחנו פונים לארגונים המעוניינים לשנות את ניהול תחזוקת מכונות שלהם ולחסוך בהוצאות אי-איכות: בואו נשפר יחד!  זה אפשרי ולא כואב בכלל.

AnyMaint - תוכנה לניהול אחזקה

מאמרים שיכולים לעניין אתכם
  • 01.04.2025
    מעלים את רף התחזוקה בתעשיית המזון!
    אנו שמחים לברך את גד מחלבות, אחת מיצרניות מוצרי החלב המובילות בישראל, כשותפה החדשה שלנו! מאז 1980, גד מחלבות משלבת מסורת עם חדשנות, ומספקת גבינות ומוצרי חלב איכותיים
    קרא עוד
  • 30.03.2025
    וובינר: שותפים להצלחה עם AnyMaint
    וובינר ייעודי ליועצים לתעשייה, תפעול ומערכות מידע – שותפים להצלחה עם AnyMaint אנחנו שמחים להזמין אתכם לוובינר ייחודי, שבו נציג את AnyMaint - פלטפורמה חדשנית לניהול אחזקה ואירועים בארגונים עתירי ציוד. במהלך הוובינר נסקור את הדרכים לשתף פעולה איתנו, נציג הזדמנויות לחיבורים עם לקוחות פוטנציאליים וכמובן נתמקד בדבר הכי חשוב : איך להעניק ערך מוסף ללקוחותיכם ולהגדיל את ההכנסות שלכם בתור יועצים בשיתוף עם AnyMaint.
    קרא עוד
  • 22.01.2025
    טרנספורמציה דיגיטלית לתעשיית התרופות
    .טרנספורמציה דיגיטלית בעקבות מעבר לניהול אחזקה מתקדם ומבוסס נתונים בתעשיית התרופות. מעבר לשיפורים בביצועים, הלקוחות שלנו מגלים יתרונות נוספים בשימוש בפלטפורמה שלנו לניהול אחזקה.
    קרא עוד
  • 19.11.2024
    CMMS: למה פונקציות הליבה צריכות לבוא קודם
    הערכת יתר של תכונות מתוחכמות במערכות CMMS: למה פונקציות הליבה צריכות לבוא קודם בשנתיים האחרונות, לקוחות, משקיעים ושותפים שואלים יותר ויותר על תכונות בינה מלאכותית במערכות ניהול אחזקה ממוחשבות (CMMS). כן, יש לנו אותן. למעשה, אנחנו משחררים תכונות חדשניות כל הזמן. אבל תנו לי להיות כנה: זה קצת כמו למכור כינור סטרדיווריוס לתלמיד מוזיקה בשנה השנייה שלו. בטח, הוא טוב יותר מכלי סטנדרטי ויכול לשפר את הביצועים, אבל האם זה באמת הדבר הראשון לשקול כשקונים כלי נגינה? כנראה שלא. אותו עיקרון ח
    קרא עוד
  • 06.04.2023
    תכנון טיפולים קשיח או מבוסס ביצוע בפועל?
    לוח זמנים קבוע מראש לשנה עבור תחזוקה מונעת לעומת מבוסס ביצועים: מה עדיף? ניתוח כל מקרה לגופו מראה שהאחרון יעיל יותר במקרים רבים.
    קרא עוד
  • 06.04.2023
    לוותר על עדכון חלקים במחסן טכני – בלי רגשות אשמה
    במחסני טכניים לרוב חסרות רשימות חלקים מעודכנות. למרות הצורך הברור, שינויים תכופים והיעדר מחסנאי האחראי על אחזקה לא מאפשרים ניהול מסודר של מחסן טכני. אם לא ניתן להציב ניהול מלאי בראש סדר העדיפויות לניהול התחזוקה, עדיף להתמקד במשימות חשובות יותר.
    קרא עוד
  • 06.04.2023
    שיפור מערך אחזקה עם כוח עבודה מחובר (connected workforce)
    כוח עבודה מקושר יכול לשפר את ניהול התחזוקה של הייצור על ידי אופטימיזציה של ביצועי הנכסים, אספקת נתוני תחזוקה מדויקים יותר, שיפור בטיחות העובדים ותאימות, מתן אפשרות להנדסה טובה יותר ואפשרות קבלת החלטות מונעות נתונים. פלטפורמת ניהול תחזוקה AnyMaint מספקת פתרון לחברות לאמץ את עתיד ניהול התחזוקה של הייצור.
    קרא עוד